Οδηγίες φροντίδας

updatedmaterialicon

Πρέπει να πλύνετε τις πάνες πριν τις χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά.
Επίσης τα επαναχρησιμοποιούμενα ένθετα πρέπει αρχικά να πλυθούν 4 με 6 φορές, ώστε να ανοίξουν οι πόροι του υφάσματος και να επιτευχθεί η μέγιστη απορροφητικότητα !

Μυστικά φροντίδας

 • Τινάζετε την πάνα καλά, έτσι ώστε τα «κακάκια» του μωρού σας, να πέσουν μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας. Τα υπολείμματα στη πάνα, μπορούν να καθαριστούν σκουπίζοντας με λίγο χαρτί υγείας ή με μια βούρτσα.
 • Αφαιρείτε το επαναχρησιμοποιούμενο ένθετο και το αποθηκεύετε μαζί με την πάνα, είτε στις ειδικές αδιάβροχες κρεμαστές τσάντες Charlie Banana®, είτε σε μια απλή λεκάνη γεμάτη νερό, μέχρι να τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο ρούχων.
 • Πλένετε με κρύο ή ζεστό νερό, στη μέγιστη θερμοκρασία των 40°C / 104°F.
 • Χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε φιλικό προς το περιβάλλον, απορρυπαντικό.
 • Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό ρούχων ή χλωρίνη.
 • Στεγνώνετε κατά προτίμηση με φυσικό τρόπο, απλώνοντας σε εξωτερικό χώρο.
 • Μην σιδερώνετε τις πάνες εξωτερικά.
 • Συνιστούμε οι πάνες με σχέδια να πλένονται ανάποδα, για μεγαλύτερη προστασία των σχεδίων.

Ένα νεογέννητο μωρό πρέπει να αλλάζει πάνα, περίπου κάθε 3 ώρες. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να έχετε αρκετές πάνες, για παράδειγμα για δύο μέρες. Μερικοί γονείς προτιμούν να έχουν λιγότερες πάνες και να πλένουν καθημερινά, άλλοι πάλι προτιμούν να έχουν περισσότερες και να πλένουν σε πιο αραιά διαστήματα.

Συμβουλές για την αλλαγή στο σπίτι :

 • Παίρνετε 2 με 3 οργανικά μωρομάντηλα (Double Sided Wipes) και τα βρέχετε με χλιαρό τρεχούμενο νερό βρύσης ή τα βουτάτε σε μπολ με νερό που διατηρείτε στο χώρο αλλαγής.
 • Αφαιρείτε την λερωμένη πάνα και καθαρίζετε το μωρό με οργανικά μωρομάντηλα, (εναλλακτικά μπορείτε να ξεπλύνετε το μωρό σας με χλιαρό τρεχούμενο νερό).
 • Στεγνώνετε το μωρό σας καλά με ένα στεγνό οργανικό μωρομάντηλο.
 • Τοποθετείτε μια νέα πάνα, ενώ την λερωμένη την διπλώνετε και την αποθηκεύετε, στην ειδική αδιάβροχη κρεμαστή τσάντα μπάνιου (Hanging Diaper Pail).
 • Εναλλακτικά για το καθάρισμα του μωρού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα υδατοδιαλυτά μαντηλάκια μιας χρήσης (Bamboo Liners).

odhgies-frontidas

Λεπτομέρειες για τον καθαρισμό

Οι περισσότερες από τις στερεές ακαθαρσίες βγαίνουν εύκολα από την πάνα. Για τις πιο επίμονες χρησιμοποιείστε ένα βουρτσάκι ή χαρτί υγείας για να τις αφαιρέσετε, έτσι ώστε οι πάνες να καθαρίζονται εύκολα στο πλυντήριο ρούχων από οποιαδήποτε υπολείμματα ακαθαρσιών. Οι πάνες Charlie Banana® συνήθως δεν λεκιάζουν. Ωστόσο, κάποιο μικρό λέκιασμα μπορεί να προκύψει, εάν ένα παιδί ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή. Μπορείτε να ξεπλύνετε ελαφρώς τις πάνες, σε μια λεκάνη με νερό πριν τις βάλετε στο πλυντήριο ή απλά μπορείτε να τις βάλετε χωρίς ξέπλυμα, στον κάδο του πλυντηρίου ρούχων. Συνιστούμε σε εβδομαδιαία βάση να προσθέτετε λίγο λευκό ξύδι στο πλύσιμο και μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, για την εξάλειψη τυχόν οσμών καθώς και λεκέδων.

ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΟ, γιατί θα καταστραφεί η επένδυση της πάνας.
ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ, γιατί θα φράξει τους πόρους του ένθετου και του υφάσματος της πάνας. Ωστόσο εάν αυτό σας συμβεί, τότε τρίψτε στο χέρι την πάνα και το ένθετο με λίγο υγρό σαπούνι πιάτων και στη συνέχεια επαναλάβετε μια ή δυο φορές, πλύσιμο στο πλυντήριο. Θα απομακρυνθούν τα υπολείμματα του μαλακτικού και οι πάνες θα αποκτήσουν ξανά απορροφητικότητα.

ΜΗΝ ΣΙΔΕΡΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΝΕΣ, στην εξωτερική τους πλευρά γιατί θα καταστρέψετε την αδιαβροχοποίηση της πάνας.

Συνιστούμε όποτε είναι δυνατόν, να απλώνετε τις πάνες σε εξωτερικό περιβάλλον, για να στεγνώνουν φυσικά. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε ενέργεια και επιπλέον οι πάνες θα ωφεληθούν από τη φυσική λεύκανση του ήλιου.

Οι οδηγίες φροντίδας ισχύουν για όλα τα προϊόντα Charlie Banana®. Τα προϊόντα Charlie Banana® είναι κορυφαίας ποιότητας ! Αντέχουν σε πολλές πλύσεις, αρκεί να τηρούνται σωστά οι οδηγίες φροντίδας, έτσι ώστε να απολαμβάνετε τα οφέλη τους για πάρα πολλά χρόνια.

Εάν έχετε την οποιαδήποτε απορία ως προς την χρήση ή την φροντίδα των προϊόντων Charlie Banana®, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email-v2 ή στην σελίδα μας στο Facebook.